Burgemeester Marcouch: “Gelredome is gemaakt voor het Songfestival”

/

Met een bus vol Songfestivalfans is de gemeente Arnhem woensdagochtend naar Hilversum afgereisd om in het Mediapark het bidbook aan te bieden met de plannen voor het Eurovisie Songfestival in de Gelredome.

De Arnhemse delegatie wordt aangevoerd door burgemeester Ahmed Marcouch en de zanger Lain Barbier, die in Hilversum een Songfestival-medley zal zingen.

Voorafgaand aan de reis naar Hilversum werd duidelijk dat de grootste hobbel om het Eurovisie Songfestival naar Arnhem te halen overwonnen is. Vitesse is bereid om gedurende acht weken buiten Gelredome te spelen. Eerder had de voetbalclub laten weten daar niets voor te voelen.

Burgemeester Marcouch is ervan overtuigd dat Arnhem een goede kans maakt om het Songfestival binnen te halen: “Het Arnhemse Gelredome is gemaakt voor het Europees songfestival. Nergens in Nederland kennen wij een locatie van deze omvang die er voor zoveel mensen in slaagt het geluid en de intimiteit van het theater te behouden.”

Vanwege de Slag om Arnhem heeft Arnhem een bijzondere geschiedenis met Europa, aldus Marcouch. “De hele stad voelt tot in zijn tenen dat vrijheid en verbinding het vieren waard zijn. En daarom is het songfestival hier ook zo geliefd. Zowel vanwege de vrolijke competitie tussen Europese landen als het bijzondere publiek dat blijmoedig zijn vrije bestaan viert.”

Of Arnhem het Eurovisie Songfestival ook inderdaad weet binnen te slepen, valt nog te bezien. Volgens kenners is Rotterdam favoriet, gevolgd door Maastricht.

De Gelderse gedeputeerde Jan Markink heeft er echter alle vertrouwen in: “Je kent het gezegde: waar twee honden vechten om een been…”