(Foto: Omroep West.)

Coronapolsbandjes in Arnhemse horeca

/

ARNHEM – Vanaf vrijdag wordt in de Arnhemse horeca gebruik gemaakt van zogeheten coronapolsbandjes. Bezoekers van horeca in de binnenstad kunnen zich eenmalig laten controleren en ontvangen vervolgens een polsbandje waarmee ze ook toegang hebben tot andere horecagelegenheden.

De polsbandjes werden vorige week voor het eerst geïntroduceerd in Breda. Veel andere gemeenten, waaronder Arnhem, zagen meteen de voordelen in van het systeem. Afgelopen week deed de VVD in de gemeenteraad nog een oproep aan burgemeester Marcouch om het systeem ook in Arnhem in te voeren.

Burgemeester Marcouch gaf aan dat hij daarover al in overleg was met Koninklijke Horeca Nederland. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat dit overleg succesvol is afgerond.

In de Arnhemse binnenstad komen drie punten waar bezoekers van het uitgaanscentrum hun coronabewijs kunnen laten zien in ruil voor een polsbandje. Met dat polsbandje hebben bezoekers toegang tot alle horecagelegenheden.

Waar de coronapunten komen te staan in de Arnhemse binnenstad is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment is alleen zeker dat er een mobiel registratiepunt komt in de directe omgeving van de Korenmarkt. De locatie van de andere twee punten wordt later bekend gemaakt.

Vooralsnog worden de polsbandjes alleen op vrijdagavond en zaterdagavond gebruikt. Dit zijn de twee drukste uitgaansavonden.