ACTV: Op bezoek bij ondernemers in Klarendal

/

ARNHEM – De lockdown is voorbij. Ondanks corona mogen winkels weer open. Hoe gaat het nu? De Arnhemsche Courant ging op bezoek bij ondernemers in Klarendal om te horen hoe het met ze is.

Verslaggever Patrick Arink en videomaker Wendo Kroon trokken Klarendal in om met ondernemers te spreken.

Hans van fietsenwinkel De Waalse Pijl had de mazzel dat zijn winkel werd gezien als ‘essentieel’. Hij mocht om die reden open blijvenn.

Marlies Neutkens verkoopt kinderbrillen. Zij was open op afspraak. De momenten dat zij geen klanten had, gebruikte ze om haar studie Bestuurskunde weer op te pakken.

Modeontwerpster Mirte Engelhard is blij dat ze weer klanten in de winkel heeft. Maar als modeontwerpers had zij tijdens de lockdown voldoende tijd om te werken aan kleding voor een dansvoorstelling van Theater aan de Rijn.

Marije Sietsma van uitgeverij Loopvis had het tijdens de lockdown juist drukker dan normaal. Nu de boekhandels dicht waren, kochten veel mensen boeken in de webwinkel van Loopvis. In plaats van één pakket met twintig boeken voor een boekhandel, moest Marije nu twintig keer één pakket maken voor individuele klanten.

En Wendo Kroon van café Kroon? Doordat de horeca dicht moest, pakte zij haar oude vak weer op. In het verleden maakte zij programma’s voor de Avro en de VPRO. Afgelopen maanden maakte zij filmpjes voor het muziekblad Lust for Life, en nu ook de Arnhemsche Courant.

Volgende week deel twee met vier andere ondernemers uit Klarendal.

Vorige artikel

Afvalprobleem opgelost: gemeente plaatst containers op de Stadsblokken

Volgende artikel

O, zit dat zo! Dit is waarom er groene cirkels op de Centrumring staan

Tip: