Filmpje: Trap Dauw met Ome Joop’s Tour groot succes

/

ARNHEM – 21 kinderen uit Arnhem hebben vandaag meegedaan met Trap Dauw: een fietstocht door Arnhem die werd georganiseerd door Ome Joop’s Tour. Voor de zekerheid was er ook een programma voor het geval het slecht weer was, maar het weer was voortreffelijk!

“Het is mooi. Samen op stap en genieten van de natuur, samen met de jeugd van Arnhem”, aldus Marcel Legerstee van Ome Joop’s Tour.
Onder een aangenaam zonnetje fietste de karavaan, met Marcel Legerstee en mascotte Jopie voorop op een tandem, vanaf 10 uur langs verrassende plekken in Arnhem.

Halverwege de tocht werd gestopt bij de Klarendalse molen. Daar kregen de kinderen versgebakken pannenkoeken. De tocht eindigde na twee uur weer bij het onderkomen van Ome Joops Tour op de Kleefse Waard. Daar kregen de kinderen nog een goodiebag die was gevuld met vers fruit.

Ome Joop Legerstee had tijdens de wederopbouw al de missie om kinderen perspectief te geven en een toekomst te bieden.
“Ruim zeventig jaar later, midden in de coronapandemie, is die missie misschien nog wel belangrijker dan ooit tevoren”, aldus Ome Joops Tour.

Ome Joop’s Tour is een 10-daagse fietstour door Nederland voor kinderen met weinig tot geen vakantiemogelijkheden. Of de fietstocht door Nederland ook dit jaar zonder beperkingen kan plaatsvinden, is op dit moment nog niet duidelijk. Indien dit niet mogelijk is, zal net als afgelopen jaar een alternatieve versie van Ome Joop’s Tour worden gehouden.