Gemeente hijst Oekraïense vlag. Vanavond vredesmanifestatie op Audrey Hepburnplein

/

ARNHEM – Overal in de wereld wordt ontzet gereageerd op de oorlog die is uitgebroken in de Oekraïne. Als steunbetuiging aan de inwoners van de Oekraïne heeft het stadsbestuur van Arnhem voor het stadhuis de Oekraïense vlag gehesen.

Verschillende politieke partijen hadden vandaag al opgeroepen om namens de gemeente solidariteit te laten blijken met de inwoners van de Oekraïne. Nadat burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de Oekraïense vlag hees op het stadhuis van Rotterdam, klonk al snel de roep om dat ook in Arnhem te doen.

“Laat ook Arnhem zijn solidariteit zien, met een blauwgele brug of op een andere manier?” vroeg Mattijs Loor van D66 aan burgemeester Marcouch via Twitter. “Laat zichtbaar zijn dat we in Arnhem staan voor vrijheid en dat we agressie, geweld en bezetting volkomen onacceptabel vinden.”

“Arnhem leeft mee met de Oekraïne”, twittert burgemeester Marcouch. “Wij denken aan het dappere volk dat zo graag vrij blijft.”

De PvdA in Arnhem roept alle raadsleden op om vanavond om 19.00 uur naar het Audrey Hepburnplein te komen voor een vredesmanifestatie bij het monument ‘Mens tegen macht’.

“Een wereld zonder vrede is een wereld waarin wordt geleden”, aldus de PvdA. “In solidariteit met de Oekraïense bevolking roepen we alle Arnhemse gemeenteraadsleden op voor een vredesmanifestatie. Wij staan vóór vrede en zijn tegen oorlog.”

Vorige artikel

Hoeveel gaan we bouwen, wat gaan we bouwen en vooral: waar gaan we bouwen?

Volgende artikel

Binnenstad wordt opgesierd met kunstzinnige elektriciteitskastjes

Tip: