Binnenstad wordt opgesierd met kunstzinnige elektriciteitskastjes

/

ARNHEM – Vandaag is in de Bentinckstraat de eerste onthuld, maar er komen er de komende maanden nog heel veel bij. De elektriciteitskastjes in de binnenstad krijgen een kunstzinnige metamorfose. De hippe elektriciteitskastjes moeten graffiti tegengaan.

Het initiatief om alle elektriciteitskastjes in de binnenstad een kunstzinnige metamorfose te geven, komt van Platform Binnenstad Arnhem (PBA). PBA zag hoe succesvol vergelijkbare projecten waren in andere steden en nam contact op met de gemeente Arnhem.

“De lijnen in Arnhem zijn kort”, aldus wijkwethouder Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks) bij de onthulling van de eerste elektriciteitskast. “Daardoor konden we snel met Alliander, Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Platform Arnhem 6811 en andere partijen met het idee aan de slag.”

In december van afgelopen jaar werden Arnhemse ontwerpers opgeroepen om met ideeën te komen voor de elektriciteitskastjes.
“Arnhem staat bekend als creatieve stad en dat mag nu ook meer terugkomen in het straatbeeld”, aldus OPA.

Uit de 36 ontwerpers die met ideeën kwamen, zijn uiteindelijk tien ontwerpers gekozen. Voor ieder kwartier in de binnenstad eentje. Het eerste kwartier dat wordt aangepakt is de 7 straatjes, met een ontwerp van Hilmer Thijs van Studio Hands.

Hij koos voor een ontwerp waar de 7 straatjes worden gesymboliseerd in zeven tinten.
“Ze zijn allemaal verschillend, maar samen één. Het is een complementair kleurcontrast. Onze verscheidenheid geeft het leven kleur. We geven de straat kleur omdat we er zijn.”

Vorige artikel

Gemeente hijst Oekraïense vlag. Vanavond vredesmanifestatie op Audrey Hepburnplein

Volgende artikel

Arnhemse politiek eensgezind: “Arnhemse popcultuur verdient meer budget”

Tip: