Nee, klopt. Dit is niet helemaal wat er bedoeld wordt met een 'Go Short' filmfestival, maar deze foto werd in Groot Brittannië gebruikt om een festival met korte films te promoten.

Go Short filmfestival strijkt neer in Arnhem

/

ARNHEM – Voor de vierde keer wordt in Arnhem het Go Short filmfestival georganiseerd. Tijdens het filmfestival worden korte internationale topfilms vertoond. Daarnaast maken regionale filmmakers kans op de Gouden Hert Award.

Go Short Arnhem vindt plaats van 8 tot en met 11 september in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein. Bij Focus zijn die dagen iedere dag tussen 19.00 en 20.30 uur films te zien rondom een bepaald thema. De thema-avond van 8 september gaat over ‘jezelf zijn’.

“Het is niet altijd makkelijk om jezelf te kunnen zijn. In dit filmprogramma tonen we hoe velen hiermee worstelen en dat niemand hierin alleen staat. Iedereen is zichzelf weleens kwijtgeraakt of nog steeds zoekende naar zichzelf. Ook laten we de succesverhalen zien van mensen die zichzelf hebben gevonden en dat durven te laten zien.”

Op 9 september draaien de korte films in Focus rond het thema ‘Hulp nodig’.
“Voor het overkomen van grote obstakels en ogenschijnlijke rampen, maar ook verdriet of ongeluk, is alles beter met een helpende hand. Deze films laten de mens op zijn best zien, wanneer deze andere helpt. Een dochter die haar vader door een depressie sleurt of een groep activisten die zeeschildpadden beschermen: dit programma laat empathisch vermogen stralen. Want ook als het even niet goed gaat, zullen we op elkaar moeten rekenen.”

Op 10 september draait alles om ‘Zoeken’.
“Hoewel elke zoektocht uniek is, hebben ze allemaal één ding gemeen: doorzettingsvermogen. Op zoek naar het concept ‘liefde’, een manier om de zon te vangen, of enkel op zoek naar een paar sokken; de personages in deze verhalen vinden elkaar in hun verlangen en wilskracht.”

Op 10 en 11 september is er bovendien aandacht voor korte films die bekroond of genomineerd werden voor een Oscar. Op 10 september vanaf 21.00 uur zijn korte fictiefilms te zien. Op 11 september zijn korte animatiefilms te zien.

Naast het programma in Focus Filmtheater is op 8 september vanaf 21.00 uur een speciale filmwandeling door Arnhem. Tijdens deze filmwandeling transformeren muren en objecten ’s avonds in filmschermen.

Het evenement is gratis, maar een inschrijving is noodzakelijk. Vanwege de beperkte capaciteit wordt gewerkt met het first come first serve principe.

Tickets? Hiero.

Heronder de trailer voor Go Short 2022:

Vorige artikel

Longread: Bouwplannen Spoorzone Arnhem-Oost storten als een kaartenhuis in elkaar

Volgende artikel

Extra opvang voor asielzoekers: Arnhem is een stad waar vluchtelingen welkom zijn

Tip: