Help deze Arnhemse meiden naar het EK en het WK

/

ARNHEM – De Arnhemse meiden die bij school voor podiumkunsten De Vloer twee hiphop-teams vormen, hebben zich naar het Europees Kampioenschap gedanst. Een probleempje: om mee te doen is geld nodig. Ouders zijn daarom een crowdfundingsactie gestart.

(Door: Patrick Arink)

De twee hiphop-teams, staan bekend onder de namen THPWR en NXTPWR. THPWR bestaat uit 8 dansers tussen de 9 en 11 jaar. NXTPWR bestaat uit 11 dansers van 14 tot 16 jaar. De twee Arnhemse hiphop-teams doen het zó goed, dat ze mee mogen doen aan het Europees Kampioenschap. De hiphop-groepen mogen waarschijnlijk zelfs uitkomen op het Wereldkampioenschap.

Het Europees Kampioensschap wordt gehouden in Wunderland in Kalkar. Het Wereldkampioenschap vindt plaats in Blackpool in Groot-Brittannië. Hier moeten de dansers vier dagen verblijven. Ze krijgen workshops, de mogelijkheid om te netwerken met het werkveld en gaan de strijd aan tegen andere teams.

Maar om naar het EK en WK te gaan is geld nodig.
“Om dit te bekostigen hebben we een bedrag van 10000,- euro nodig”, aldus Hanneke Folker. De moeder van een van de dansmeiden is daarom een crowdfund-actie gestart om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Het geld wordt niet alleen gebruikt om de reis- en verblijfskosten te betalen. Opgenomen in de kosten is de aanschaf van een Nederlandse vlag om alle namen van de donateurs op te vermelden.

De actie wordt inmiddels breed gesteund. Er is inmiddels al ruim 3.500 van het benodigde bedrag binnen.

Wie wil doneren, kan dat doen op deze pagina:
https://www.doneeractie.nl/thpwr-naar-het-ek-wk/-74138