Horecapaviljoen Strand Zuid vernield: “Voor de zoveelste keer”

ARNHEM – De eigenaren van het succesvolle horecapaviljoen Strand Zuid op de Stadsblokken zijn er helemaal klaar mee. Voor de derde keer in korte tijd werden er vernielingen aangericht. De eigenaren zijn ten einde raad en dreigen de stekker uit Strand Zuid te trekken.

Het ziet er triest uit. Sloten zijn opengebroken. Meterkasten zijn van de muur gerukt. Camera’s zijn afgezaagd en meegenomen. In een van de containers is geprobeerd brand te stichten. En de ellende is: het is niet voor het eerst dat Strand Zuid te maken kreeg met diefstal en vernielingen.

“Dit is al de vijfde keer sinds maart 2021 dat Strand Zuid volledig vernield is”, verzucht mede-eigenaar Thijs Bergvoet. “Het gebied is op deze manier niet geschikt voor een onderneming als Strand Zuid.”

Vanwege de coronapandemie had Strand Zuid van de gemeente toestemming gekregen om de containers die samen Strand Zuid vormen deze winter op de Stadsblokken te laten staan. Dit scheelt in de kosten van opbouwen en afbreken.

Bergvoet: “Van die besparingen is inmiddels niks meer over. Ingegraven stroomkabels zijn gestolen, camera’s zijn gestolen, zeer sterke deuren zijn geforceerd, stoppenkasten volledig vernield. Gevolg is tienduizenden euro’s schade.”

Volgens Bergvoet is het tijd dat de Stadsblokken worden omgetoverd van een onheilspellende plek naar een leefbaar, prettig gebied.
“Wij hebben onze nek uitgestoken om hier met Strand Zuid te pionieren en een plek te creëren waar de Arnhemmer graag naar toe gaat”, vertelt Tijs Bergvoet. “Nu is het tijd dat het gebied mee gaat groeien met Strand Zuid.”

Lokale partij Arnhem Centraal heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van B&W.
“Het kan toch niet zo zijn, dat dit gebied in het midden van de stad de onveiligste plek van Arnhem wordt? Bent u bereid om actie te ondernemen om herhaling te voorkomen”, wil de partij weten.

Vorige artikel

Arnhem krijgt een Keti Koti-monument én een monument dat stilstaat bij de komst van gastarbeiders

Volgende artikel

Zeekoeien kijken via de livestream kan nog een dag bij Burgers’ Zoo

Tip: