Zeekoeien kijken via de livestream kan nog een dag bij Burgers’ Zoo

ARNHEM – Voor wie het nog niet wist: Burgers’ Zoo heeft een prachtig trage en sprookjesachtige livestream waar je kunt kijken naar de jonge zeekoe die op 30 december in de dierentuin geboren werd. De livestream wordt vrijdag 21 januari om 17.00 uur gestopt. We kunnen dus nog een dagje genieten.

Het is een ideale manier om even tot rust te komen wanneer je het even niet ziet zitten. Kijken naar de rustieke beelden van traag voorbij zwemmende zeekoeien in de Mangrovehal in Burgers’ Zoo is veel leuker dan het klinkt. De beelden zijn betoverend en rustgevend tegelijkertijd. Een ideaal tijdverdrijf in een jachtige wereld.

Er zijn maar weinig dierentuinen met zeekoeien. Koninklijke Burgers’ Zoo is een van slechts negen dierentuinen ter wereld waar je naar zeekoeien kunt kijken. De geboorte van een jonge zeekoe in gevangenschap is dus zeldzaam. Mede daarom heeft de Arnhemse dierentuin een camera op het bassin gezet waarin de zeekoeien rondzwemmen.

Morgen om 17.00 uur is het uit met de pret en gaat de livestream op zwart. Tot die tijd is de livestream te volgen via deze link.
“We hebben goede hoop dat alle fans dit prachtige dier op niet al te lange termijn weer met eigen ogen kunnen bekijken in ons park”, aldus Burgers’ Zoo.

Het is niet voor het eerst dat er een zeekoekalfje geboren wordt in Burgers’ Zoo. Drie jaar geleden werd er ook al een jonge zeekoe geboren. Dit dier overleed een jaar geleden, bijna twee jaar na de geboorte.

Vorige artikel

Horecapaviljoen Strand Zuid vernield: “Voor de zoveelste keer”

Volgende artikel

Nieuwbouw Melkfabriek kan beginnen

Tip: