Introdans-directeur Ton Wiggers onderscheiden bij zijn afscheid

/

ARNHEM – Directeur Ton Wiggers van Introdans is zaterdagavond 25 juni onderscheiden met de eremedaille voor Kunst en Wetenschap. Ook ontving Wiggers de Gouden erepenning van de provincie Gelderland.

Ton Wiggers kreeg de onderscheidingen aan het eind van de dansvoorstelling ‘End of Season’ van Introdans in Het Stadstheater. Wiggers neemt na ruim vijftig jaar afscheid van Introdans.

De eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje werd uitgereikt door prinses Margriet. Wiggers kreeg de prestigieuze medaille wegens zijn bijzondere persoonlijke verdiensten, onder meer vanwege zijn inzet voor het innovatieve en inclusieve karakter van de dansproducties, zijn bijdrage aan het voor een breed publiek toegankelijk maken van moderne dans en het betrekken van de regio bij het dansgezelschap.

Introdans werd in 1972 opgericht door Ton Wiggers en theatermaker Hans Focking. Het doel was om Oost-Nederland een professioneel dansgezelschap te geven. Inmiddels is Introdans niet meer weg te denken uit Arnhem.

Onder leiding van Wigger groeide Introdans uit tot ‘een toonaangevend dansgezelschap tot ver over de landsgrenzen’, zei commissaris van de Koning John Berends bij de overhandiging van de Gelderse Prijs aan Wiggers.

(Foto: Bart van Meer.)