Megakermis opent morgen bij Gelredome, coronaproof

/

ARNHEM – De opening werd een paar dagen uitgesteld, maar morgen is het dan zover. Dan opent de megakermis op het terrein van Gelredome. De kermis in Arnhem is de eerste kermis in Nederland sinds de uitbraak van het coronavirus.

Aanvankelijk wilde de kermis op 26 juni al van start, maar daar kregen de kermisexploitanten geen toestemming voor. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, mogen pas vanaf 30 juni gehouden worden.

Maar morgen kan de kermis dus eindelijk van start. Met 75 attracties, een achtbaan en een zweefmolen van 85 meter hoog is het meteen een kermis om goeiemorgen tegen te zeggen. Van 13.00 uur tot en met 23.00 uur kun je er tot en met zondag 11 juli terecht. En: parkeren is gratis.

“We zijn heel blij dat we weer open kunnen”, zegt mede-organisator Frans Stuy tegen Hart van Nederland. “Afgelopen maanden waren geen pretje, maar we kunnen nu veilig open.”

Coronamaatregelen

De organisatie houdt rekening met de maatregelen die nog altijd gelden in verband met corona. Zo zijn op de grond pijlen aangebracht om de looprichting aan te geven. Verder geldt ook op de kermis dat bezoekers anderhalve meter afstand in acht moeten nemen.

Bezoekers wordt aan het begin van het kermisterrein gevraagd om een gezondheidsverklaring in te vullen. Om te voorkomen dat het niet te druk wordt kan de organisatie de toegang tijdelijk sluiten.

Hieronder: een impressie van de opbouw van de kermis.

Vorige artikel

Definitief kamerverhuur in oude HBS Spijkerkwartier: buurt overweegt protest

Volgende artikel

Idee voor Arnhem: afval van plastic flesjes terugdringen met een doneerring

Tip: