Nathalie Nede lijsttrekker ChristenUnie bij gemeenteraadsverkiezingen

/

ARNHEM – Nathalie Nede is bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar de lijsttrekker bij de ChristenUnie. Nede is op dit moment raadslid voor de ChristenUnie in de gemeenteraad.

Nede werd door de leden van de ChristenUnie afgelopen dinsdag unaniem gekozen als lijsttrekker. Nathalie Nede is de opvolger van Daniël Becker. Becker heeft besloten om na deze periode te stoppen met de lokale politiek. Hij wil zich meer richten op zijn werk voor de kerk.

De nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie zit sinds 2018 in de gemeenteraad. De ChristenUnie haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen twee zetels. Nede stond op de derde plek op de kandidatenlijst, maar werd met voorkeursstemmen gekozen.

Nede: “Ik ben dankbaar dat ik het vertrouwen krijg om de lijst te trekken. Dat is een grote eer, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Die neem ik graag op me, omdat ik weet dat ik het niet alleen hoef te doen.”

Nathalie Nede trok binnen en buiten de gemeenteraad afgelopen jaren de aandacht. Dankzij haar vasthoudendheid kwam de discriminatie-affaire in de gemeente Arnhem aan het licht.
Daarnaast was zij de initiatiefnemer om in Arnhem Keti Koti jaarlijks te herdenken.

De ChristenUnie in Arnhem heeft ook de rest van de kandidatenlijst vastgesteld. Op nummer twee van de lijst staat Mariel Hutten. Fractievolgers Ab Zijlstra en Rick Jansen staan op plek drie en vier. Dirk Malda is de nummer vijf op de kandidatenlijst.

De partij gaat de verkiezingen in met de slogan ‘Hoopvol Arnhem!’.
“De ChristenUnie staat in de samenleving als partij die vanuit een bijbels perspectief politiek wil bedrijven. Wij zien de opdracht ons in te zetten voor de bloei en groei van de stad. En vooral ook het bouwen van huizen om in te wonen, de zorg voor de schepping en het omzien naar elkaar. Dat zien we niet los van de belofte die God ons geeft op een hoopvolle toekomst”, aldus de inleiding in het verkiezingsprogramma.

Vorige artikel

“Geen Rembrandttorens, maar nieuw huis voor Oostpool en Introdans”

Volgende artikel

Wooncrisis: gemeente Arnhem roept beleggers een halt toe

Tip: