Noodverordening vanwege angst voor rellen bij Vitesse-Anderlecht

ARNHEM – Vandaag en morgen is in Arnhem een noodverordening van kracht. De politie heeft sterke aanwijzingen dat fans van Anderlecht naar Arnhem komen die de confrontatie aan willen gaan met fans van Vitesse. Vitesse speelt morgenavond tegen Anderlecht in de voorronde van de Conference League.

“Op basis van deze aanwijzingen van ernstige verstoringen op de openbare orde en veiligheid heeft loco-burgemeester Cathelijne Bouwkamp na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten een noodverordening af te kondigen”, meldt de gemeente in een persbericht.

De noodverordening biedt de politie de mogelijkheid te voorkomen dat kwaadwillende supporters de stad in komen. Op basis van gelijksoortige aanwijzingen was vorige week voor de gemeente Anderlecht ook een noodverordening afgekondigd. Die heeft goed gewerkt. De gemeente gaat ervan uit dat dat ook nu het geval zal zijn.

Locoburgemeester Cathelijne Bouwkamp: “We nemen deze maatregelen om te voorkomen dat onze inwoners, bezoekers en voetbalfans worden blootgesteld aan geweld. We zijn trots dat Vitesse meedraait in het Europees voetbal en ik hoop op een goed resultaat!”

Na een spectaculaire wedstrijd speelde Vitesse vorige week met 3-3 gelijk tegen Anderlecht. Wanneer Vitesse morgenavond Anderlecht verslaat, gaat de club door naar de (lucratieve) groepsfase.

De noodverordening gaat vandaag in om 17.00 uur en geldt voor de hele stad.