Op ontdekkingstocht langs unieke plekken

Geen toeristische trekpleisters, maar unieke plekken ontdekken die alleen een échte local je kan wijzen. Dat is de doelstelling van de nieuwe jongeren-stadskaart van Arnhem.

De stadskaart is een initiatief van vijf ‘Arnhemse meisjes’ die het imago van Arnhem onder Nederlandse en Europese jongeren willen opkrikken. Vanaf 24 april is de kaart gratis verkrijgbaar.

Vijf jongeren uit Arnhem en omgeving maakten zelf een stadskaart van Arnhem onder het non-profit merk ‘USE-IT’. Kaarten van USE-IT zijn ontzettend populair onder Europese jongeren. Waarom? Omdat de kaart gemaakt is dóór jonge locals, vóór jonge reizigers.

Op de kaarten worden niet-toeristische locaties en activiteiten getipt die echt interessant zijn voor deze doelgroep. Maar stiekem is het een kaart voor iedereen die Arnhem op een nieuwe manier wil ontdekken. Om in coronatijd verantwoord op pad te kunnen, is er veel nadruk gelegd op de leukste buitenlocaties van Parkstad Arnhem. Ga bijvoorbeeld op een treasure hunt door Sonsbeek of laat je inspireren door de mooiste street art in de binnenstad. Of ontdek – zodra het weer kan – de leukste cafés, restaurants en winkels waar je misschien nog nooit geweest bent.

USE-IT kaarten staan bekend om hun creatieve vormgeving, onconventionele imago en up-to-date informatie. Met de nieuwe stadskaart sluit Arnhem zich aan bij een netwerk van veel verschillende Europese steden die door lokale jongeren in kaart zijn gebracht; van Nijmegen tot Graz, van Oslo tot Nicosia. En volgens de Hollandse traditie is hij natuurlijk geheel gratis!

De kaart is vanaf zaterdag 24 april verkrijgbaar op verschillende plekken in Arnhem, waaronder de huiskamer op het centraal station, Rozet, boekhandel Colofon en Hotel Haarhuis. De kaarten zijn online terug te vinden via www.use-it.travel of Instagram: @useitarnhem.

Vorige artikel

Afvaltoerisme of niet: de afvalpas keert niet terug

Volgende artikel

Lintjesregen: deze 21 Arnhemmers kregen vandaag een koninklijke onderscheiding

Tip: