Pegida-voorman mag zes maanden niet in Arnhem komen

ARNHEM – De voorman van Pegida Nederland moet de komende 6 maanden uit Arnhem wegblijven. Burgemeester Ahmed Marcouch legt het gebiedsverbod op, nadat de man verklaarde toch naar Arnhem te komen en een koranboek te komen verbranden op 23 maart, ondanks het recente verbod tot het houden van een betoging.

(Door: Redactie)

De demonstratie is verboden omdat de politie de veiligheid van demonstranten en omstanders niet kan waarborgen. De politie meldt namelijk een gevaar dat dusdanig groot en concreet is, dat de veiligheidssituatie rondom de betoging niet adequaat te beheersen is, zelfs niet bij de inzet van een zeer grote politiemacht.

Edwin Wagensveld, e voorman van Pegida, heeft echter op Twitter verklaard toch naar het Jansplein te willen komen. Dit zal een mobiliserend effect hebben op groepen en individuen die zelfs met geweld zullen trachten de komst van de man te verhinderen, verwacht de gemeente.

Dit verbod is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid te waarborgen. Overtreding van het gebiedsverbod is strafbaar. Het gebiedsverbod geldt voor een periode van 6 maanden.

Wagensveld heeft als reactie op het gebiedsverbod laten weten dat hij vandaag in Rotterdam actie wil voeren.