“Proflicentie Vitesse wordt maandag ingetrokken”

/

ARNHEM – Het einde dreigt voor Vitesse. Meerdere bronnen rond de club melden dat de KNVB van plan is om komende maandag de proflicentie van Vitesse in te trekken. Bij Vitesse zelf is men nog altijd hoopvol dat de club ook komend seizoen nog bestaat.

(Door: Patrick Arink)

Afgelopen week diende Vitesse haar begroting in voor het volgend seizoen bij de KNVB. Het is het enige positieve nieuws dat er afgelopen te melden was over Vitesse. Het is inmiddels alle hens aan dek om te voorkomen dat de club ophoudt te bestaan. Via noodscenario’s wordt geprobeerd om Vitesse overeind te houden.

Vitesse dacht vorige week een goede kandidaat te hebben die de club wil overnemen. Samen met een zakenman uit Beuningen zou de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, die ook eigenaar is van Olympique Marseille, Vitesse willen overnemen, meldt Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns.

Die deal ketste op het laatste moment af. De meest waarschijnlijke oorzaak daarvan is dat er nog altijd geen overeenstemming is met de Amerikaan Colin Parry over een schikking over de miljoenen die Parry in Vitesse heeft geïnvesteerd. Volgens Omroep Gelderland is Parry niet bereid om water bij de wijn te doen.

Over en sluiten

Door het afketsen van de overname, zit Vitesse in acute geldnood. Zonder investeerders, maar met een miljoenenschuld én een te laat ingediende begroting kan de licentiecommissie van de KNVB feitelijk niets anders doen dan de proflicentie van Vitesse intrekken. Bij Vitesse blijft men echter optimistisch.

“Het is momenteel absoluut nog niet het geval dat Vitesse haar licentie kwijtraakt”, stelt Vitesse in een persbericht. Maar dat is wel een scenario waar de club rekening mee houdt. Volgens Vitesse betekent het intrekken van de proflicentie nog lang niet dat het daarmee over en sluiten is:

“Mocht het onverhoopt zo zijn dat de Licentiecommissie besluit om het proces tot intrekking van de licentie te starten, dan zal Vitesse alle kansen aangrijpen om hier tegenin te gaan. En die kansen zijn er nog steeds, bijvoorbeeld via de beroepscommissie en daarna via een rechtsprocedure. Kortom, het is absoluut niet zo dat er nu een einde komt aan Vitesse.”

Bovendien: Dit is geen normale club. Dit is Vitesse. Het is pas vrijdag. Maandag is nog ver weg. Er kan in de tussentijd nog van álles gebeuren!