Restaurant Momento bij Rozet failliet

//

ARNHEM – Restaurant Momento, op de begane grond van Rozet, heeft faillissement aangevraagd. Het Arnhemse restaurant was donderdag 23 mei voor het laatst geopend.

(Door: Patrick Arink)

“Met pijn in ons hart moeten wij jullie helaas vertellen dat we faillissement hebben aangevraagd”, meldt eigenaar Lion Hermsen via de Facebook-pagina van Rozet.

“Ondanks dat corona al lang voorbij lijkt te zijn en niet meer actueel is, zijn de gevolgen ervan nog steeds voelbaar bij Momento. We hebben ons uiterste best gedaan om faillissement te voorkomen door alle mogelijke opties te proberen, maar helaas heeft dit niet tot succes geleid.”

Opgeheven hoofd

Momento is niet de eerste horeca-zaak die sneuvelt door corona. Het CBS liet vorige maand weten dat het aantal faillissementen in de horeca afgelopen jaar verdubbeld is. Ook stoppen veel horeca-ondernemers met hun zaak voordat zij over de kop gaan.

In veel gevallen is het terugbetalen van coronasteun de belangrijkste oorzaak. Ook sterk gestegen energiekosten en hogere inkoopprijzen spelen een belangrijke rol.

Lion Hermsen: “We kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen. We weten dat we niemand hebben benadeeld. Vanaf vrijdag zullen we definitief onze zaak sluiten. Dat zal niet alleen ruimte in ons privéleven geven, maar ook zorgen voor rust en duidelijkheid.”