Rozet zoekt tekenaars om op winkelruiten te tekenen

/

ARNHEM – Rozet is op zoek naar tekenaars die van 15 tot en met 18 september willen meewerken aan The Big Draw. Dit is een kunstproject waarbij tekenaars bij verschillende winkels in Arnhem tekeningen maken op de etalageruit.
“De ruit van de winkel of horecagelegenheid is de plek waar de etalage en de creativiteit van de tekenaar samen komen”, aldus Rozet.

Het idee om winkelramen door kunstenaars te laten beschilderen is ontstaan in 2020, midden in coronatijd met alle beperkingen die dat met zich meebracht voor winkeliers. De ramenroute is een succes. Afgelopen jaar deden meer winkels mee dan het jaar ervoor. Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de wijken.

Onder de naam ‘The Big Draw’ koppelt Rozet winkelruiten aan Arnhemse tekenaars, en organiseert leuke tekenactiviteiten in de winkelstraat. The Big Draw is het grootste tekenfestival ter wereld en wil mensen de kracht van tekenen laten ervaren.

“Zo proberen we er gezellige dagen van te maken voor en met de buurt, waarbij winkels in de Arnhemse wijken en de kunstenaars uit Arnhem meer zichtbaarheid krijgen.”

De tekenaar gaat met een setje speciale tekenstiften aan de slag. De winkelier ontvangt een spray waarmee de tekening weer eenvoudig van de winkelruit te verwijderen is.
Behalve winkels in de binnenstad, doen dit jaar winkels mee uit vijf verschillende winkelcentra: De Drieslag, winkelcentrum Presikhaaf, de Steenstraat, winkelcentrum Kronenburg en Schuytgraaf.

Vanwege de toename van het aantal deelnemende winkels, is Rozet voor de editie van dit jaar nog steeds op zoek naar kunstenaars die hun tekenkunsten willen inzetten voor The Big Draw. Overigens zijn ook winkeliers nog altijd welkom om zich aan te melden.

Aanmelden kan nog tot en met 20 juli via deze link.