Stemmen bij de Europese verkiezingen kan ook in onze Arnhemse stembus

/

ARNHEM – Het begint inmiddels een traditie te worden. Op verkiezingsdag rijdt in Arnhem een oude trolleybus rond die is ingericht als ‘mobiele stembus’. De gemeente heeft de route die de trolleybus volgt bekend gemaakt.

(Door: Redactie)

Van 10.00 uur tot en met 212.00 uur rijdt de iconische ‘Museumtrolleybus 101’ door Arnhem. De bus stopt bij verschillende haltes. Arnhemmers hebben daar anderhalf uur de tijd om hun stem uit te brengen voor de bus verder rijdt naar de volgende halte.

Door de inzet van de historische trolleybus als stembureau hoopt de gemeente op extra aandacht voor de Europese verkiezingen. Inwoners krijgen hierbij de kans hun stem uit te brengen in een opvallend stembureau.
Daarnaast is de historische trolley ook een rijdend uithangbord met een extra oproep om te stemmen op de bus zelf.

Route mobiele stembus

De bus stopt donderdag 6 juni bij de volgende haltes. Niet vergeten! Om te kunnen stemmen bij het mobiele stembureau heb je je stempas en identiteitsbewijs nodig.

Er kan donderdag 6 juni gestemd worden bij 82 stembureaus in de stad. Stemmen is mogelijk van 07.30 uur tot 21.00 uur. Het stembureau op Arnhem Centraal Station is geopend van 07.00 uur tot 21.00 uur. Het stembureau in Burgers’ Zoo is geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.