Metershoge vlammen bij de brand in de De Wiltstraat.

VIDEO: Grote brand in De Wiltstraat in Sint Marten

ARNHEM – Rond kwart voor zes vanochtend is een felle brand uitgebroken in een woning in de De Wiltstraat in de Arnhemse wijk Sint Marten. Om half acht vanochtend werd een NL Alert verstuurd om Arnhemmers te waarschuwen voor de rookontwikkeling. De Gelderlander meldt dat bij de brand één persoon gewond is geraakt.

Meteen na de melding rukte de brandweer uit met groot materieel. De brandweer had aanvankelijk echter problemen om de brandhaard goed te kunnen bereiken. De brand, die was ontstaan in een schuur, kon daardoor overslaan naar een woning.

Door inzet van een hoogwerker kon de brand na enige tijd beheersd worden, maar bij het schrijven van dit bericht (we schrijven 09.07 uur) is de brand nog altijd niet onder controle.

Na het uitbreken van de brand werden buurtbewoners door politie en brandweer uit hun bed gehaald. Een groot aantal mensen in de wijde omgeving van de brand moest het huis verlaten. Buurtbewoners konden aanvankelijk terecht in café Nescio. Inmiddels is een ruimte voor bewoners ingericht in Musis. Naar schatting zo’n zestig bewoners in de buurt van de brand moesten hun huis verlaten. Het is nog onduidelijk wanneer zij weer terug kunnen naar huis.

Doordat de brandweer met groot materieel is uitgerukt, staat de Apeldoornseweg vol met brandweerauto’s en auto’s van andere hulpdiensten. De Apeldoornseweg is afgezet vanaf het Velperplein. Dit leidt tot grote verkeersproblemen in de ochtendspits.