Zaterdag 6 juli 2024: fietskeuring voor Ome Joop’s Tour

//

ARNHEM – Komende zaterdag, 6 juli, vindt vanaf 10.00 uur ’s ochtends bij Mantel Store in Arnhem aan de overmaat in Arnhem Zuid de fietskeuring plaats van de kinderen die dit jaar meefietsen met Ome Joop’s Tour. De wielerronde gaat zondag 21 juli van start.

(Door: Redactie)

Vrijwilligers van fietsenhandel Mantel zijn de hele dag aanwezig om alle fietsen te keuren. Samen met Veilig Verkeer Nederland en vrijwilligers van de politie wordt gekeken of de fietsen veilig genoeg zijn. De ervaring leert dat dit in de meeste gevallen ook inderdaad zo is. Zo niet, dan worden kleine reparaties ter plekke uitgevoerd.

Fietsles

Niet alle kinderen die meerijden met Ome Joop’s Tour hebben genoeg ervaring op de fiets. Daarom wordt voor het eerst dit jaar extra aandacht gegeven aan fietsles. Zodoende kunnen alle deelnemers veilig en verantwoord meefietsen tijdens de wielerronde.

Ome Joop’s Tour begint dit jaar op zondag 21 juli. Die dag maken de kinderen kennis met hun fiets en krijgen ze informatie over het rijden in de tour.

Organisator Marcel Legerstee: “We gaan alle dagen slapen in de Panoven in Zevenaar. Hiervandaan zullen we fietsen naar leuke activiteiten die we gaan organiseren. Wat voor activiteiten we gaan doen daar zijn we nog druk over aan het nadenken maar we gaan er in ieder geval wel een geweldige week van maken met zijn allen.”