Al meer dan 7.500 euro binnen voor herstel museumtuin

/

ARNHEM – Komend jaar wordt het vernieuwde Museum Arnhem geopend. De vernieuwing loopt volgens plan, maar er is een klein financieel tekort. Het museum heeft 35.000 euro nodig om de standbeelden weer te laten terugkeren in de museumtuin.

Via crowdfunding wordt het bedrag bij elkaar gezocht. De actie loopt goed. Van het benodigde bedrag is al meer dan 7.500 euro binnen.

“Onze tuin wordt de nieuwe groene ontmoetingsplek in Arnhem”, aldus Museum Arnhem op haar website. “Ook zonder museumticket kun je naar de beeldencollectie komen kijken, iets drinken met uitzicht op de Rijn of een potje pingpongen. Het wordt een geweldige plek om te ontspannen in Arnhem, waar iedereen gebruik van kan maken.”

Om dat mogelijk te maken, is echter nog wel wat geld nodig.
“Met jouw bijdrage laten we de prachtige iconische beelden terugkeren naar de tuin”, aldus het museum.
Met de bijdragen via de crowdfundingsactie worden de beelden weer uitgepakt en in elkaar gezet. Daarnaast zijn er kosten voor restauratie, sokkels en het aanleggen van de stoep voor de pingpongtafel.

Tichelaar-tegels

Er kan via de website gedoneerd worden van 10 tot 1.250 euro. Wie tien euro doneert, ontvangt volgens het museum ‘eeuwige dank’. Met een donatie van 1.250 euro koop je een diner voor twee in het museum met een rondleiding door museum-directeur Saskia Bak.

Wie 40 euro doneert, ontvangt een unieke Tichelaar-tegel. Er worden 82.000 van deze tegels aangebracht op de buitenkant van de nieuwe vleugel van het museum. Wie 550 euro doneert, ontvangt een plateau met 16 van deze tegels.

“Met jouw hulp kunnen we straks met z’n allen genieten van een prachtige nieuwe plek”, aldus het museum.
De crowdfundingsactie loopt nog vier weken.

Vorige artikel

Zeer lichte Arnhemse oranjekoorts

Volgende artikel

Winkelbezoek Arnhem stijgt, maar is nog lang niet op het oude niveau

Tip: