Het aantal bezoekers aan de binnenstad stijgt nu de winkels weer volledig open mogen. (Foto: Ditisarnhem.nl)

Winkelbezoek Arnhem stijgt, maar is nog lang niet op het oude niveau

/

ARNHEM – Nu de coronamaatregelen verder versoepeld zijn en winkels weer ‘ouderwets’ open mogen, stijgt het winkelbezoek in Arnhem. Maar de bezoekersaantallen liggen nog lang niet op het oude niveau. Dit blijkt uit de binnenstadsmonitor van de gemeente Arnhem.

In de binnenstadsmonitor wordt bijgehouden hoeveel mensen het winkelhart van Arnhem bezoeken. Uit de meest recente cijfers blijkt dat er een sterk stijgende lijn zit in de hoeveelheid mensen die de binnenstad van Arnhem bezoeken.

Toch liggen de bezoekersaantallen met 56 procent nog ruim onder het gemiddeld aantal bezoekers dat voor de uitbraak van de coronapandemie de binnenstad bezocht. In vergelijking met andere steden in Nederland is Arnhem op dit moment een middenmoter.

De omzetcijfers in Arnhem zijn echter wel beter dan in de meeste andere steden. Mensen die in Arnhem een winkel bezoeken, geven meer uit dan in andere steden. Na Amsterdam en Maastricht staat Arnhem in dat overzicht op de derde plaats.

Vanaf 28 april mogen de winkels weer open zijn zonder dat klanten vooraf een afspraak moeten maken. Dat heeft vanzelfsprekend geleid tot een sterke toename van het aantal bezoekers.

Op basis van pinbetalingen wist ABN-AMRO vorige week te melden dat met name sportwinkels (121 procent) en elektronicawinkels (114 procent) er veel omzet bij hebben gekregen. Ook bij meubelzaken, kledingwinkels en doe-het-zelfzaken steeg de omzet. Hier gingen de bestedingen met meer dan 70 procent omhoog.

Vorige artikel

Al meer dan 7.500 euro binnen voor herstel museumtuin

Volgende artikel

Tijdelijke gemeentesecretaris aangesteld om ambtelijke top gemeente te versterken

Tip: