De Eusebius, High Park of Museum Arnhem? Wie wint de Willem Diehlprijs 2023?

/

ARNHEM – Architectuurcentrum CASA organiseert dit jaar voor de negende keer de Willem Diehlprijs. Dit is de Arnhemse architectuurprijs. De vijf finalisten dingen mee naar de vakjury- en de publieksprijs.

(Door: Redactie)

De Willem Diehlprijs is de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie, transformatie en herbestemming. De prijs is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren.

Deze week werden de vijf finalisten bekend waarop gestemd kan worden voor de publieksprijs. De finalisten worden daarnaast ook beoordeeld door een vakjury. Voor deze negende editie konden projecten worden genomineerd die in de periode 2021-2022 zijn opgeleverd. Opvallend aan de editie van dit jaar is dat zich geen nieuwbouw-projecten bevinden tussen de finalisten.

De vijf finalisten zijn:

Eusebiuskerk
Restauratie en update van kerktoren en schip
Bouwmeester: Peter Koelewijn

High Park
Transformatie van kantoorpand tot appartementencomplex

KKN7 (Buitenplaats Koningsweg)
Transformatie van kazernegebouwen tot zeven ateliers met woningen

Museum Arnhem
Renovatie en uitbreiding van het monumentale museumgebouw

Toren en Witte villa ENKA-Campus
Transformatie van kantoor- en laboratoriumgebouw tot MBO-onderwijsinstelling

In een filmpje worden de vijf finalisten toegelicht.

Stemmen

Arnhemmers kunnen stemmen op een van de finalisten op de website van CASA: https://casa-arnhem.nl/event/stem-nu-willem-diehlprijs-2023/.

Stemmen is mogelijk ot donderdag 5 oktober. Die avond worden de winnaars van zowel vakjury- als publieksprijs bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.

(Foto: Jannes Linders)