(Afbeelding via: Mark Lauriks/Twitter.)

De prik zit erin bij burgemeester Marcouch

ARNHEM – Burgemeester Ahmed Marcouch ontving vandaag op de priklocatie van de GGD in Molenbeke zijn corona-vaccinatie. Marcouch kreeg het Pfizer-vaccin. Dat betekent dat hij begin juli terug mag komen voor zijn tweede vaccinatie.

Terwijl de camera’s klikten, wachtte Marcouch met een losgeknoopt overhemd geduldig tot de prik gezet werd. Maar dat gebeurde zonder dat hij er erg in had.
“Is het al gebeurd?”, vroeg Marcouch toen de lege injectienaald werd weggegooid.

Net als alle anderen die een coronavaccin ontvangen, moest Marcouch hierna nog vijftien minuten blijven om te zien of er sprake was van ernstige bijwerkingen. Die waren er niet.

Via Facebook roept Marcouch iedereen op om zich te laten vacccineren.
“Maak gebruik van deze gelegenheid, laat je vaccineren want zo krijgen we het virus er onder. Laat je niet misleiden door nepnieuws. Vandaag heb ik zelf ervaren hoe deskundig, betrokken en met zorg de vaccinatie plaatsvindt. Vaccinaties zorgen er voor dat we onze vrijheid stapje voor stapje weer terugkrijgen. Laat deze kans dus niet liggen en maak gebruik van je oproep!”

Luchtmobiele Brigade

Marcouch ontving zijn prik van een van de zestien militairen van de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen die vanaf vandaag meehelpen op priklocaties in Arnhem en in Barneveld.

Een deel van de militairen ontvangt bezoekers. De andere militairen verzorgen de daadwerkelijke vaccinatie. De militairen zijn door demissionair minister Hugo de Jonge gevraagd om te assisteren.

Nederland ontvangt deze maand twee miljoen vaccins. Om die vaccins zo snel mogelijk toe te dienen, helpen de militairen mee om de priksnelheid te verhogen.

9,2 miljoen prikken gezet

Naar schatting zijn er op dit moment 9.231.033 Nederlanders ingeënt tegen corona. Vandaag werd bekend dat iedereen die geboren is in 1979 of 1980 een afspraak kan maken.

Ondertussen blijft het aantal coronabesmettingen in Nederland in razendsnel tempo dalen. Dat is een direct gevolg van het grote aantal Nederlanders dat inmiddels een coronavaccinatie heeft gekregen.

Vandaag waren er in totaal 2,134 coronabesmettingen. Twee weken geleden lag dat nog boven de 5.000 besmettingen per dag.

Vorige artikel

Brand bij blikken bioscoop: politie gaat uit van brandstichting

Volgende artikel

Exit diftar: de afvalcontainers gaan vanaf vandaag van het slot

Tip: