De wandeltocht duurt nog even, maar de Airborneboog in Oosterbeek staat

/

OOSTERBEEK – Het duurt nog twee maanden voor de Airborne wandeltocht in en om Oosterbeek gehouden wordt, maar op de Utrechtseweg tegenover het Airbornemuseum is gisteren al de Airborneboog geplaatst die de finish markeert.

Het is een traditie die na de rampzalig verlopen Slag om Arnhem ontstond: de Airborne wandeltocht in Oosterbeek, ieder jaar in het eerste weekend van september. Het is ook traditie dat de Airborneboog twee maanden voor aanvang van de wandeltocht geplaatst wordt.

Op elke eerste maandag van juli bouwen de vrijwilligers die boog op, die blijft staan tot en met de herdenking in september.

De Airborne wandeltocht van dit jaar belooft een speciale editie te worden. Niet alleen is het de 75e keer dat de wandeltocht gehouden wordt: de afgelopen twee jaar werd de wandeltocht in verband met de coronapandemie afgelast. Als alles goed gaat, en daar lijkt het op, gaat het evenement dit jaar wel door.

De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

Sinds de eerste ‘herdenkingsmars’ in 1947 groeide de Airborne wandeltocht uit tot het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. Jaarlijks wandelen meer dan 30.000 mensen 10, 15, 25 of 40 kilometer langs plekken die een rol speelden tijdens de Slag om Arnhem.

Het is al mogelijk om tickets te bestellen voor de 75e editie van de Airborne wandeltocht. Dat kan online via deze link:
https://airbornewandeltocht.nl/nl/tickets