Duivenoverlast in 7 straatjes: “Stop met voeren!”

/

ARNHEM – Het gaat misschien te ver om te spreken van een duivenplaag, maar de overlast van duiven is groot, met name in de 7 straatjes in de Arnhemse binnenstad.
“Stop alsjeblieft met voeren” roept ondernemer Marloes van der Togt bewoners en bezoekers van het winkelgebied op.

Duiven horen bij een binnenstad. De oude huizen, in combinatie met voldoende voedsel dat op straat ligt vormt een ideaal leefgebied voor stadsduiven. Het aantal stadsduiven dat rond de 7 straatjes bivakkeert, rijst volgens Marloes van der Togt echter de pan uit.

Een gemiddelde stadsduif produceert meer dan een kilo duivenpoep per maand. Honderd duiven in een klein gebied veroorzaken dus nogal wat problemen.

“Op zich zijn duiven geen probleem, maar rond de 7 straatjes zijn er mensen die de duiven voeren. Daardoor komen er steeds meer duiven bij. Dat leidt de laatste tijd tot steeds meer overlast.

Van der Togt is eigenaar van Kookeiland in de Zwanenstraat.
“Een tijdlang zaten de duiven in de roosters boven het laden en lossenplatform van de Primark, tegenover mijn winkel. Dat leidde tot heel veel duivenpoep op straat.”

Nadat Van der Togt met de Primark in gesprek ging, hing de winkel netten op. De duiven kunnen zich nu niet meer tussen de roosters nestelen.
“Dat is natuurlijk fijn, maar het probleem heeft zich nu verplaatst in de richting van het Eiland”, aldus Van der Togt. “We blijven bezig met het schoonspuiten van de straat, maar het is tegen de klippen op.

Van der Togt doet daarom de oproep aan bewoners en bezoekers van de 7 straatjes om de duiven niet meer te voeren.
“We doen er alles aan om de overlast te verminderen, maar het enige dat echt helpt, is wanneer mensen stoppen met het voeren van de duiven.”

Duivenoverlast is een veelvoorkomend probleem in steden. Meerdere gemeenten in Nederland kennen een voerverbod om overlast door duiven tegen te gaan. In Arnhem is geen sprake van een voerverbod.

Vorige artikel

Arnhemse politiek eensgezind: “Arnhemse popcultuur verdient meer budget”

Volgende artikel

Meestem-meter Arnhem: ontdek met welke partijen jij meestemt

Tip: