Gemeente Arnhem op zoek naar stemmentellers voor Tweede Kamerverkiezingen

/

ARNHEM – Op woensdag 22 november van dit jaar worden er Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Dat lijkt nog ver weg, maar is dichterbij dan je denkt. De gemeente Arnhem is daarom nu al op zoek naar mensen die aan de slag willen op een stembureau.

(Door: Redactie)

De verkiezingen in november lijken nog ver weg. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Om die reden is de gemeente Arnhem nu al druk op zoek naar voldoende mensen om de stembureaus in de stad te kunnen bemensen.

Een stembureaulid controleert de identiteit van de kiezer en zorgt dat het stemmen volgens de regels gebeurt. Een teller helpt na het sluiten van de stembussen bij het tellen van alle uitgebrachte stemmen. En een stembureauvoorzitter stuurt een team van stembureauleden aan en is verantwoordelijk voor de handhaving van de orde in het stemlokaal.

Werken in een stembureau is vrijwilligerswerk. Maar: daar staat wel een vergoeding tegenover. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per functie.

Wie zich wil aanmelden als medewerker van een stembureau bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, kan een mailtje sturen naar de gemeente Arnhem: verkiezingen@arnhem.nl.
Behalve naam, adres en geboortedatum, is het ook belangrijk dat kandidaten hun telefoonnummer en IBAN-nummer vermelden.

De oproep geldt niet voor mensen die bij eerdere verkiezingen al actief waren als vrijwilliger. Zij ontvangen binnenkort een mailtje van de gemeente Arnhem met de vraag of zij ook bij de komende verkiezingen beschikbaar zijn.