Gerestaureerde en getransformeerde Walburgiskerk geopend

/

ARNHEM – Burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdagmiddag de gerestaureerde en getransformeerde Walburgiskerk geopend. In de torens van de kerk zijn exclusieve residenties gerealiseerd.

De Walburgiskerk werd een aantal jaar geleden aan de kerkdienst onttrokken. De kerk kwam in handen van vastgoedontwikkelaar Theo de Rijk, die al meerdere monumentale gebouwen in Arnhem in zijn bezit heeft.

Twee jaar lang was hij bezig om de kerktorens te transformeren tot short stay appartementen. De kerkzaal wordt verhuurd als expositieruimte aan het Arnhems Oorlogsmuseum, dat naar verwachting over enkele maanden geopend wordt.

Iedere luxueuze residentie in de kerk is gebouwd rond een Arnhems thema. Van John Frost tot Burgers’ Zoo. De kleinste residentie is geschikt voor twee personen. De grootste residentie bestaat uit drie verdiepingen en is geschikt voor gezinnen. Alle appartementen zijn te bereiken met een lift.

Vanaf vandaag zijn de appartementen te boeken. Voor een nacht, een weekend of een maand. Alles is mogelijk.
Hoewel de appartementen onderling van elkaar verschillen, is er één aspect dat overal terugkeert. De appartementen zijn ongekend luxueus en tot in de puntjes afgewerkt.

Eigenaar Theo de Rijk is trots op het resultaat dat er nu staat:
“Dit was een jongensdroom. Ik heb genoten van deze verbouwing. Ik heb het nooit gevoeld als werk.”

Burgemeester Marcouch roemt de visie en ondernemersdrift van De Rijk.
“Dankzij hem, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem is deze transformatie tot stand gekomen. Dit soort gebouwen zijn de ziel van Arnhem. De iconen uit onze regio krijgen een plek in deze kerk. Deze kerk wordt nu weer teruggegeven aan onze stad.”

De Rijk: “Ik zie mijzelf als bewaarder van deze kerk.”

De openingshandeling bestond uit het onthullen van een beeld van de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels op het voorplein van de Walburgiskerk.

Vorige artikel

Meldingen afvaldump lopen terug (maar minder dan je zou denken)

Volgende artikel

Coronapolsbandjes in Arnhemse horeca

Tip: