Hé, dat is Musis! Video Italiaans Eurovisie-liedje opgenomen in Nederland

/

ARNHEM – Het duurt nog drie maanden voor het Eurovisie Songfestival wordt gehouden, maar nu al geldt de Italiaanse inzending ‘Brividi’ door het duo Mahmood & Blanco als een van de favorieten. De videoclip bij het nummer werd opgenomen in Nederland, waaronder in Arnhem.

Het is een stemmige ballad over liefde. Brividi, het Italiaanse woord voor rillingen, gaat over het verlangen om zonder angst van de liefde te kunnen genieten. Ruim een week geleden werd het liedje gekozen als de Italiaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival.

Het nummer is, niet alleen in Italië, ongekend populair. Het nummer staat in de hitlijsten op Spotify en op YouTube is de video al meer dan 23 miljoen keer bekeken.

Die video is opgenomen in Nederland. We zien de twee zangers fietsen in Amsterdam-West, wandelen op het Noordzeestrand én pianospelen in de nieuwe zaal van Musis in Arnhem.

In de videoclip stellen Mahmood en Blanco afwisselend verschillende scenario’s voor die het idee van vrijheid herscheppen. Dit laatste wordt voorgesteld als een pad dat moet worden aangelegd met twee fietsen die versierd zijn met Swarovski-kristallen. De piano-sequenties in het nummer werden opgenomen in Musis.

Måneskin

Het is niet de eerste keer dat er een link is tussen de Italiaanse Eurovisie-inzending en Arnhem. Afgelopen jaar won Måneskin het Eurovisie Songfestival.

Bij het intro van de Italiaanse groep werden sfeervolle beelden getoond van de Italianen aan de voet van de John Frostbrug. Dronebeelden van een Arnhemse trolleybus die in het donker over een verlaten John Frostbrug rijdt, maken het plaatje compleet.

Arnhem deed twee jaar geleden een poging de organisatie van het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen. Er werd echter gekozen voor Rotterdam.

Hieronder de videoclip van ‘Brividi’:
https://www.youtube.com/watch?v=Beqe14HYY5o