Meer dan vijftig vergroeningsacties via de Wijkgroenagenda

/

ARNHEM – Op meer dan vijftig plekken in Malburgen, Rijkerswoerd en Arnhem-West worden de komende tijd vergroeningsacties uitgevoerd. Samen met buurtbewoners heeft de gemeente in deze wijken een zogeheten Wijkgroenagenda vastgesteld.

(Door: Redactie)

Sinds een paar jaar is de gemeente Arnhem bezig met de Wijkgroenagenda. Per wijk in Arnhem wordt samen met bewoners gekeken waar versteende gebieden vergroend kunnen worden. Samen met bewoners worden de projecten vervolgens uitgevoerd. De Wijkgroenagenda is een snelle manier om ervoor te zorgen dat plekken vergroend kunnen worden.

In een Wijkgroenagenda staan concrete plannen om op verschillende plekken in de wijk bomen en struiken te planten. Waar dat mogelijk is, wordt bestrating vervangen door veel meer planten en vooral ook bomen. In Malburgen, Rijkerswoerd en Arnhem-West heeft dat geleid tot een actielijst met 51 plekken.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder groen en klimaatadaptatie: “Het klimaat verandert en we weten dat we daar rekening mee moeten houden. Juist daarom vinden we het belangrijk dat Arnhemmers zelf kunnen aangeven waar zij vinden dat we kunnen vergroenen. Aan ons om ervoor te zorgen dat we dat ook snel kunnen doen. Samen werken we zo aan een mooier en beter Arnhem.”

Meer informatie: www.arnhem.nl/wijkgroenagenda