Muzen en Sirenen treden op dankzij gulle geldschieters

//

ARNHEM – Diner, concert en borrel. Die combinatie van Muzen en Sirenen was afgelopen jaar een groot succes. De concertreeks keert om die reden dit jaar terug. Tenminste: waarschijnlijk. Want om de concerten mogelijk te maken, zijn nog wel een paar gulle geldschieters nodig.

Het idee is uit nood geboren. Door de coronamaatregelen zaten veel mucici van Phion, het vroegere Het Gelders Orkest, afgelopen jaar werkeloos thuis. Een aantal muzikanten besloot om te kijken naar wat nog wél kon.

Het resultaat was Muzen en Sirenen, waarin professionele muzikanten in verschillende samenstelling optredens verzorgen. Prachtige concerten in een intieme setting, met een diner vooraf en een borrel na afloop. Het bleek een doorslaand succes.

Dit najaar keert Muzen en Sirenen terug. Op 15 oktober aanstaande treedt het Gelders Blaas Kwintet op in Club Rembrandt. Dat concert wordt mede mogelijk gemaakt door mecenas Jard en Anke Baljet.

Muzen en Sirenen komt niet in aanmerking voor subsidie en om de toegang betaalbaar te houden, heeft ieder concert een mecenas nodig.
“Als mecenas ben je essentieel voor het voortbestaan van de concerten van Muzen en Sirenen. Een concert kan alleen doorgaan als deze wordt gesponsord”, aldus Udo Kelderman van Muzen en Sirenen.

“Als je mecenas wordt, dan krijg je twee gratis concertkaarten inclusief diner voor het concert dat je sponsort. Per concert is 750 euro nodig. Voor elk concert zoeken we naar één of twee mecenassen.”

Wanneer er voldoende gulle geldschieters worden gevonden, zijn er dit najaar naast het concert van het Gelders Blaas Kwintet ook optredens te verwachten van het Gelders Ensemble, Contrabasta, het Charmskwartet en Quintet Camille Claudel.

Meer informatie op de website: www.muzenensirenen.nl.

Vorige artikel

Arnhem verbreekt stedenband met Wuhan vanwege mensenrechten

Volgende artikel

Bijna 50 miljoen euro voor renovatie en verduurzaming Arnhem-Oost

Tip: