Nacht van de Mode wordt Maand van de Mode

///

ARNHEM – Door de coronabeperkingen zit een ouderwetse Nacht van de Mode er ook dit jaar niet in. Niet getreurd. De ondernemers in het Modekwartier maken er dit jaar een Maand van de Mode van.

De hele maand juni kunnen bezoekers in het Modekwartier terecht voor diverse activiteiten en inspiratie opdoen bij een bijzondere Moderoute. Het thema dit jaar is ‘Na Jou’. Hierbij kan gedacht worden aan onderliggende thema’s als duurzaam ondernemen, hergebruik en zingeving. Dit zijn thema’s die bij veel ondernemers in het Modekwartier centraal staan.

Het thema wordt onder andere uitgelicht in de Nacht van de Moderoute ‘de Verbeelding’. Zeven in het oog springende etalages in de wijk worden ingericht door Modestudenten van ArtEZ. De etalageroute start bij de Waalse Pijl op de hoek van Sonsbeeksingel en Hommelseweg en is de hele maand juni dag en nacht te bewonderen.

Ode aan de makers
De workshoproute ‘Ode aan de Makers’ geeft inzicht in het traject van ontwerp tot eindproduct. De route is iedere zaterdag in juni te volgen. Bezoekers krijgen tijdens de route niet alleen een kijkje in de keuken van de ontwerper, maar kunnen samen met een ontwerper aan de slag om zelf iets te maken.

De hele maand worden er korte filmpjes geplaatst waar ondernemers van het Modekwartier zichzelf presenteren.

Door de activiteiten te spreiden over de hele maand juni, loopt de programmering van de ‘Maand van de Mode’ mee met die van het Fashion & Design Festival Arnhem (FDFA). De start van FDFA vindt plaats op donderdag 3 juni. Op deze dag start de Shopping Driedaagse waar een groot aantal ondernemers uit het Modekwartier aan deelnemen, naast ondernemers uit de Binnenstad en het Spijkerkwartier.

Meer informatie over de workshops is te vinden op de website van het Fashion & Design Festival Arnhem: www.fdfarnhem.nl.

Vorige artikel

Huishoudens betalen dit jaar 18 euro meer door afschaffen diftar

Volgende artikel

Feestaardvarken maakt waarschijnlijk eerst plaats voor grasveld

Tip: