Poppodium de Goudvishal nu te koop als woning

/

ARNHEM – Altijd al eens in een vermaarde en beruchte concertzaal willen wonen? Dan is dit je kans. Het voormalige poppodium de Goudvishal wordt op Funda te koop aangeboden als woning. Voor 850.000 euro ben je de nieuwe eigenaar.

Bijna 25 jaar lang was de Goudvishal een begrip in Arnhem en ver daarbuiten.
Tussen 1984 en 2007 kon je in de concertzaal terecht voor optredens van bekende punk- en hardcorebands. Het was bovendien een illustere plek waar de underground van Arnhem samenkwam.

In 2007 werd de stekker uit de Goudvishal getrokken. De gemeente hevelde de subsidie die de Goudvishal ontving over naar Luxor live. Zonder financiële levensader was het onmogelijk om de Goudvishal overeind te houden. De Goudvishal moest noodgedwongen haar deuren sluiten.

Het pand in de Vijfzinnenstraat waar de Goudvishal was gevestigd, staat nu te koop op Funda. Het verbouwde pand doet in geen enkel opzicht meer denken aan de donkere en dampende concertzaal van weleer.

“Nu doet het pand zich voor als een zeer ruime woning van ca. 300 vierkante meter”, aldus de ronkende omschrijving op Funda. “Op de begane grond waan je je in het idee van een “loft-achtige” woning. De buitenzijde is prachtig bekleed met hedera. Aan de achterzijde beschikt u over een terras en prettige tuin en de woning is ook nog eens volledig geïsoleerd.”

Funda stelt voor dat het pand gebruikt kan worden als woon-werkpand.
“Het pand kent een ruime entree welke als atelier wordt gebruikt, maar ook dienst kan doen als inpandige garage”, aldus Funda.

De vroegere concertzaal is nu omgebouwd tot woonkamer. Maar dan wel een zeer ruime woonkamer. De ruimte is in totaal 110 vierkante meter. Dat is een oppervlakte die groter is dan dat van een gemiddeld appartement.

De kantoortjes op de eerste verdieping zijn volledig verdwenen. Hiervoor in de plaats zijn drie slaapkamers en een badkamer met bad gerealiseerd.
Wat wel gebleven is, is de ingang aan de kant van de Wolvengang. Ondanks de openslaande deuren die aan de Vijfzinnenstraat zijn gerealiseerd, is de oude ingang de toegang tot de woning.

Hieronder: dit is zoals de Goudvishal er tegenwoordig uitziet.

Meer foto’s op Funda: https://www.funda.nl/koop/arnhem/huis-42866585-vijfzinnenstraat-103/