Vrijwillgers uit het Spijkerkwartier hard aan het werk in de Steenstraat. (Foto: Henk Eggink.)

Steenstraat wordt bomenstraat

/

ARNHEM – De Steenstraat dankt haar naam aan het feit dat het de eerste straat in de stad was die volledig bestraat was. Die volledige bestrating is vandaag een heel stuk minder geworden. Samen met maar liefst honderd vrijwilligers werden tien nieuwe bomen in de straat geplant.

Onder leiding van het BuurtGroenBedrijf zijn afgelopen jaren al heel wat straten in het versteende Spijkerkwartier vergroend. De vergroening is niet alleen mooi voor het straatbeeld, maar helpt ook tegen hittestress en wateroverlast in de wijk. Zondag 27 februari was de Steenstraat aan de beurt.

Je zou verwachten dat er weinig animo is om al om 7 uur ’s ochtends op zondagmorgen aan de slag te gaan om de handen uit de mouwen te steken. Maar in de Steenstraat bleek vanochtend het tegenovergestelde het geval. Vanaf 7 uur ’s ochtends waren honderd wijkbewoners in de hele Steenstraat in de weer om de straat te vergroenen.

De gemeente heeft aan de linkerkant van de straat tien grote plantenvakken gerealiseerd. Daar zijn vandaag tien nieuwe bomen geplant. Bovendien zijn de plantenvakken opgevuld met planten en afgewerkt met vlechtwerk van wilgentenen.

“De plantenvakken gaan niet ten koste van parkeerplaatsen”, vertelt Jolanda van Looij van het BuurtGroenBedrijf. “Er is gebruik gemaakt van laad- en losplekken in de straat. Laden en lossen gebeurt voortaan op een paar centrale plekken.”

In de nieuwe plantenvakken zijn twee soorten bomen geplant: sierpeer en prunus.
Van Looij: “Dit zijn boomsoorten die we eerder ook al in de Spijkerstraat hebben geplant. Het zijn bomen die het hier goed doen. Ze zorgen voor meer biodiversiteit en bovendien kleuren ze mooi in de herfst.”

De ‘bomenplantdag’ in de Steenstraat is niet het laatste vergroeningsproject in de wijk.
“Het volgende project staat al op stapel. Hierna gaan we aan de slag op het Johan Combéplein in de Spoorhoek”, aldus Jolanda van Looij.

Vorige artikel

Analyse stemgedrag gemeenteraad Arnhem: dualisme viert hoogtij

Volgende artikel

FvD Arnhem start verkiezingscampagne in Berg en Dal bij Nijmegen

Tip: