'De vier elementen' van Adolf Ziegler is eden van de werken die in de tentoonstelling te zien is.

Tentoonstelling ‘Kunst in het Derde Rijk’ blijft wat langer hangen

/

ARNHEM – De veelbesproken tentoonstelling Kunst in het Derde Rijk in Museum Arnhem is verlengd tot en met 14 april. Wegens grote interesse vanuit het publiek, krijgen bezoekers nu langer de tijd om de tentoonstelling te bezoeken.

(Door: Redactie)

Museum Arnhem heeft niet alleen een unieke eigen collectie, maar is bovendien zeer bedreven in het trekken van bezoekers door middel van aansprekende tentoonstellingen. De tentoonstelling ‘Kunst in het Derde Rijk’ is daar een goed voorbeeld van. Het loopt storm!

Oorspronkelijk zou de tentoonstelling tot komende maand te zien zijn, maar vanwege de grote publieke belangstelling wordt de tentoonstelling verlengd tot en met 14 april.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “We willen met deze tentoonstelling laten zien welke rol kunst speelde in het derde rijk, in context van propaganda en beeldmanipulatie. Propaganda is van alle tijden en niet altijd even herkenbaar als zodanig. Wat wij laten zien is hoe het naziregime de kunstwereld controleerde. Het was beeldmanipulatie ten top, met grote maatschappelijke gevolgen.”

Museum Arnhem wil dat bezoekers zichzelf vragen stellen en leren herkennen wanneer iets propagandistisch bedoeld is.
Saskia Bak: “Daarvoor is kennis nodig; wie is de afzender, waar kijk ik naar? Wij doen dat in deze tentoonstelling door te laten zien welke kunstwerken er gemaakt werden, met welk doel en door wie. We merken dat publiek zich graag wil verdiepen in het onderwerp. De grote interesse van bezoekers bevestigt voor ons dat deze tentoonstelling relevant is.”

De tentoonstelling, die oorspronkelijk gepland stond tot 24 maart, richt zich op een blinde vlek in de kunstgeschiedenis. Aan de hand van zo’n negentig werken wordt een beeld geschetst van de kunst die tijdens het naziregime (1933-1945) in Duitsland werd gemaakt en geëxposeerd. Het is voor het eerst sinds 1944 dat een kunstmuseum in Nederland op deze schaal aandacht geeft aan deze beladen periode in de Duitse kunstgeschiedenis.

Vanwege de grote belangstelling, raadt het museum bezoekers aan om vooraf een tijdsslot te reserveren.