Zilveren Stadspenning voor vertrekkende wethouders

/

ARNHEM – Oud-wethouders Martien Louwers en Roeland van der Zee ontvingen deze week uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch de Zilveren Stadspenning. Louwers en Van der Zee namen deze week afscheid. Zij werden bij die gelegenheid toegesproken door de burgemeester en ontvingen de onderscheiding.

Martien Louwers (PvdA) was de afgelopen vier jaar wethouder in het college van B&W. Daarvoor was zij twaalf jaar raadslid voor de PvdA. Burgemeester Marcouch sprak bij haar afscheid vol lof over de grote betrokkenheid van Louwers en de wijze waarop zij altijd klaar stond voor mensen in de samenleving die het moeilijk hebben.

Ook Roeland van der Zee (VVD) was de afgelopen vier jaar wethouder. Net als Louwers zat hij voor die periode in de gemeenteraad. Burgemeester Marcouch roemde onder andere de enorme dossierkennis van Van der Zee.

Martien Louwers maakte gisteren bekend dat zij inmiddels al een nieuwe baan heeft. De oud-wethouder gaat aan de slag als directeur van de bibliotheek Oost-Achterhoek in Eibergen en omgeving. Eibergen is de geboorteplaats van Louwers.

De Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt aan mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Voor bestuurlijke functies geldt onder andere dat de Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt wanneer iemand minimaal 16 jaar actief is geweest voor het gemeentebestuur van Arnhem.
Omdat oud-wethouders Jan van Dellen (VVD) en Ronald Paping (GroenLinks) korter actief waren in de Arnhemse politiek, werden zij niet onderscheiden met de Zilveren Stadspenning.

Vorige artikel

Raadsleden bestookt met phishing-mail van “Marcouch”

Volgende artikel

Een nieuwe fietsbrug? Arnhem heeft veel meer baat bij een veerpont

Tip: