Fietsen Ome Joop’s Tour gekeurd: wielerronde kan van start!

ARNHEM – Komende zaterdag 23 juli gaat de 72e editie van Ome Joop’s Tour van start. De wielerronde begint met een “Meet en Greet” in de Koepelgevangenis. De Koepel is het start- en finishpunt tijdens de ronde. Het officiële startschot wordt maandag gegeven.

Organisator Marcel Legerstee heeft er zin in:
“Ondanks de onzekerheden van corona hebben we toch weer een leuk programma weten neer te zetten voor de deelnemers. We zijn nog bezig met de laatste dingetjes en dan kunnen we van start. We maken er een mooi feest van.”

Na een aangepaste ronde in 2021 in verband met de coronabeperkingen kan er dit jaar weer ‘ouderwets’ gefietst worden.
Van maandag tot en met vrijdag worden er dagtochten gefietst en bezoeken de kinderen kasteel Doorwerth, Watergoed in Valburg, de stoomtrein in Loenen en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op de vrijdag wordt traditiegetrouw een bezoek gebracht aan de Efteling.

Ome Joop’s Tour wordt zaterdag 30 juli afgesloten met een activiteitendag in Arnhem, waar de kinderen onder andere voorlichting krijgen bij het Mobiele media lab van de politie over actuele online onderwerpen.

Dit jaar kunnen 72 kinderen meedoen aan Ome Joop’s Tour.
Marcel Legerstee: “We hebben nog een paar plekken vrij voor kinderen! Dus meld je kind snel aan, want vol is vol. Het beloven geweldige dagen van spektakel en plezier te worden.”

Fietskeuring

Afgelopen zaterdag werden de fietsen van de deelnemers gekeurd bij Mantel Tweewielers. Uiteindelijk bleek dat er bij 70 procent van de fietsen wel iets mis was. Maar de ’tour-monteurs’ van Mantel hebben alle fietsen gratis vakkundig klaar gemaakt voor de wielerronde. Zo werden er diverse fietsen voorzien van een werkende bel, zijn er remkabels vervangen en nieuwe trappers geplaatst.

Hieronder: Organisator Marcel Legerstee maakte een filmpje van de fietskeuring.

Over Ome Joop

Ome Joops Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joops Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen.
Ome Joop’s Tour: sinds 1950 een belevenis uit Arnhem.