Waterschap test klein zonneveldje op Drielsedijk

/

ARNHEM – Waterschap Rivierenland legt een klein zonneveldje aan op de Drielsedijk in Arnhem. Het waterschap wil met een pilot onderzoeken wat de gevolgen zijn van het plaatsen van zonnepanelen op planten, dieren en de dijk.

De zonnepanelen, in totaal 50 vierkante meter, worden deze week geplaatst aan de binnenkant van de Drielsedijk ter hoogte van de rioolwaterzuivering. De zonnepanelen blijven twee jaar liggen.

Het waterschap ziet een toename in vragen over zonne-energie op dijken. Met de proef op de Drielsedijk wil waterschap Rivierenland kijken of het mogelijk is om zonnepanelen op dijken langs de rivier te plaatsen, en zoja: onder welke voorwaarden.

Het waterschap haast zich te zeggen dat zij niet van plan is om het hele rivierengebied vol te leggen met zonnepanelen.
Henk van ’t Pad, heemraad bij Waterschap Rivierenland: “We hebben een voorkeur voor gebruik van bestaande daken en terreinen. Maar we verwachten ook dat er in de toekomst meer vraag komt naar ruimte om zonnepanelen te plaatsen.”

Van ’t Pad zegt dat hij voorbereid wil zijn op eventuele ontwikkelingen in de toekomst.
“Gemeenten gaan over de ruimtelijke invulling. We willen weten of zonnepanelen op de dijk een optie is. Zo anticiperen we op de toekomst.”

Vorige artikel

Niet nóg een telefoonwinkel in de Steenstraat!

Volgende artikel

Geen vuurwerkverbod in Arnhem met oud en nieuw

Tip: